Nieuwe functies Canal Digitaal ontvanger

Op 15 december biedt CanalDigitaal een update aan voor de interactieve HD-ontvanger MZ-101, de interactieve HD-recorder MP-201, de CanalDigitaal TV app en de webversie van de app. Goed nieuws want vanaf dat moment zijn er een aantal nieuwe functies beschikbaar.

De CanalDigitaal TV app vindt u in de Google Play-store of de Apple iTunes-store en is gratis te downloaden. De webversie van de app vindt u op http://livetv.canaldigitaal.nl/.
Programmeer in één keer de opname van alle afleveringen van uw favoriete series (deze optie krijgt u als u op de rode ronde opnameknop op de afstandsbediening drukt).
U kunt de app gebruiken als afstandsbediening voor uw ontvanger of recorder. Klik op het tv-symbool in de app als u een uitzending bekijkt en het programma wordt via de ontvanger op het tv-scherm geprojecteerd.
Ook is het mogelijk om via de app opnames te programmeren die worden opgenomen op de harde schrijf van de op internet aangesloten ontvanger met opnamefunctie (HD-recorder).
Het is mogelijk om extra opnametijd voor en na het op te nemen programma in te stellen (kijk bij ‘Mijn Opnames’ >> ‘Instellingen’).
U kunt uw interactieve tv-ontvanger in eco-modus zetten. Door deze stand te gebruiken kunt u energie besparen. Geplande opnames gaan gewoon door maar in de eco-modus heeft u met de app geen verbinding meer met de app of webversie. Ook het op afstand bedienen van de ontvanger via gekoppelde apparaten is dan niet meer mogelijk (tot u de ontvanger of recorder zelf uit de standby-stand haalt).
Ook kunt u nu VOD (Video On Demand) streamen via Google Chromecast.
Door diverse verbeteringen voor iOS en Android is de stabiliteit verbeterd.
De compabiliteit voor verschillende browsers is sterk verbeterd. Inclusief Microsoft Edge en Google Chrome.
De opstarttijd van de tv-ontvanger is veel korter geworden.
Op meer zenders wordt nu de EPG getoond.
Het is nu ook mogelijk om radio-uitzendingen op te nemen met uw ontvanger met opnamefunctie.
Bij een gemaakte opname kunt u alsnog de gewenste audio en ondertiteling selecteren.

Handig om te weten:
De interactieve TV App wordt ondersteund vanaf iOS 7 en Android vanaf versie 4.3.
Internetbrowsers worden vanaf de laatste versie ondersteund.
Maakt u gebruik van de browser Safari dan is het nog steeds nodig om Silverlight te installeren voor volledige ondersteuning van alle functies.