Televes Data over Coax

 

IMG_2419

Televes Data over Coax.

Geheel nieuw is deze oplossing om internet over de coaxkabel te distribueren. In het verleden bestonden er al systemen echter deze systemen waren relatief kostbaar en functioneerde niet in alle netwerken. Televes heeft met 3e generatie internet over coax de oplossing gevonden.

Doordat er enorme verschillen kunnen zijn tussen de eerste Slave in het netwerk en de laatste Slave in het netwerk (85dBuV) zijn nagenoeg in alle coax netwerken geschikt om deze apparatuur toe te passen en dus alle locaties te voorzien van internet.

De Centrale en de Slave (unit in de woning of hotelkamer) zijn identiek, softwarematig wordt er aangegeven of het een Centrale of Slave betreft. Het systeem kan maximaal 100Mbps doorsturen naar één of meerdere Slaves (256). De 100Mbps wordt dan gedeeld door het aantal Slaves. Per sterpunt kan een extra Centrale worden geplaatst om meer bandbreedte beschikbaar te hebben.

Via een additionele apparaat (Televes ToX – zie foto) zijn alle Centrales en Slaves volledig via het internet te controleren en bedienbaar. Vele waarden zijn uitleesbaar zodat storingen of problemen zeer snel kunnen worden achterhaald (en is er dan een vermoedelijk defect, de monteur hoeft maar één type mee te nemen, de Centrale en Slaves zijn identiek).

Alsof het niet genoeg is . . . Internet via het lichtnet? Ook dit is mogelijk. De Televes unit is geschikt voor Internet via het stopcontact (Homeplug).

Om (WiFi) internet aan te brengen op een bungalowpark waarvan de woningen in eigendom zijn levert vaak discussies op bij de diverse eigenaren. Een aantal hoeft geen internet en wil hierdoor ook iet mee investeren. De Televes internet over coax oplossing is hier de uitkomst! Alleen de eigenaren die wel internet willen hebben investeren in hun eigen modem (slave), de overige eigenaren hoeven niets te investeren.